Veel gestelde vragen | Forum Index | SCDiet.nl Index | FAQFAQ    ZoekenZoeken     GebruikerslijstGebruikerslijst       RegistreerRegistreer  ProfielProfiel    InloggenInloggen      
 
SCD-Kippensoep vernieuwd!

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Veel gestelde vragen SCDiet
Onderstaande advertentie kan recepten en pillen bevatten die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Paulina (1955 - 2007)



Geregistreerd op: 23-10-2003
Berichten: 2901
Woonplaats: Marrum (friesland)

BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2006 10:15 am    Onderwerp: SCD-Kippensoep vernieuwd! Reageer met quote

SCD-Kippensoep:

Omdat de SCD-kippensoep die we bij het introductiedieet gebruiken niet altijd goed valt voor iedereen, zeker niet als er nog veel last is van diarree, hier de mogelijkheid tot het maken van een andere basiskippensoep.

De ui, vooral het sap ervan, kan toch wat irriterend werken op de toch al zo geďrriteerde darmslijmvliezen en worteltjes vindt niet iedereen even smakelijk, dus je kan een andere groente gebruiken.

Courgettes zijn een goede vervanging voor de ui en wortel, maar ook pompoen kan als een goede vervanger worden gebruikt.

Voor het maken van de SCD-Kippensoep is het recept:

Gebruik voldoende kippenpoten of kipkarbonades, of hele kip. Vooral het meetrekken van de botten is erg belangrijk voor de vitamines en mineralen die dan in de soep komen omdat we die zo hard nodig hebben.

- Neem een ruime pan, waar 4-4,5 liter water in kan;
- Vul de pan met 3 kg kippenpoten of kipkarbonade of hele kip. Je kan de kip vooraf ontdoen van het vel, als je het vet van de soep niet lekker vindt, je kan het ook later doen, maar dan gooi je ook veel van de kruiden weg en dat is zonde natuurlijk. Leg de kip dakpansgewijs op de bodem van de pan en vul dan de pan ruim met vers water, maar niet tot boven aan de rand, anders passen de groentes er niet meer in.
- Breng de kipdelen aan de kook en schuim deze af;
- Zet dan de pan op een sudderplaatje en houdt de soep tegen de kook aan, het oppervlak , zal dan af en toe een belletje tonen;
- Voeg dan 3 courgettes, geschild en indien gewenst gehalveerd en ontdaan van de zaadjes (met een theelepel uitschrappen), in grove stukken bij de kip. Of neem een kleine pompoen en ontdoe die van de huid en de zaden en hak deze in grove stukken en doe deze in de pan;
- Voeg dan gedroogde of verse kruiden toe, zoals: peterselie, selderij, bieslook, tijm en natuurlijk lavasblad (maggiplant) en wat zout en peper.
- Laat de kip minimaal 3 uur zachtjes trekken, dan blijft het kippenvlees lekker sappig en valt het vlees zo van de botten.
- Laat de soep wat afkoelen en ontdoe de kip van het bot, snijdt het kippenvlees wat kleiner.
- Haal de courgettes die gaar en zacht zijn uit de pan en pureer deze en voeg dit weer toe aan de soep. Je kan als je dat wilt ook het kippenvlees pureren.
- Voeg eventueel nog wat gekookt water toe en kruid de kippensoep verder af met wat peper en zout.
- Laat de kippensoep versnelt afkoelen, door de pan in de gootsteen met koud water te zetten en plaats dan pas de soep in de koeling.
- Het is het gemakkelijkste de soep in (dag)porties te verdelen en in te vriezen, zo blijft de soep goed van kwaliteit, want de soep is slechts kort houdbaar in de koelkast.
- Op die manier kan je pakken wat je wilt en wanneer je wilt!

Eet Smakelijk Razz
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Veel gestelde vragen SCDiet Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group