Veel gestelde vragen | Forum Index | SCDiet.nl Index | FAQFAQ    ZoekenZoeken     GebruikerslijstGebruikerslijst       RegistreerRegistreer  ProfielProfiel    InloggenInloggen      
 
Amandelmeel niet voor iedereen gemakkelijk verteerbaar!

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Veel gestelde vragen SCDiet
Onderstaande advertentie kan recepten en pillen bevatten die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Paulina (1955 - 2007)



Geregistreerd op: 23-10-2003
Berichten: 2901
Woonplaats: Marrum (friesland)

BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2006 5:59 pm    Onderwerp: Amandelmeel niet voor iedereen gemakkelijk verteerbaar! Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Bij het SCDiet wordt als broodalternatief veel verwezen naar Amandelmeel, maar lang niet iedereen kan dit snel verdragen of zelfs helemaal niet verdragen.

Dit komt door het hoge eiwitgehalte en ondanks dat het plantaardige eiwitten zijn, zijn ze best zwaar verteerbaar.
Amandelmeel is gemalen van een harde nootsoort en moet dus echt heel fijn gemalen worden, grof gemalen is het zelfs nog slechter verteerbaar. Amandelmeel met vlies is zeker lang niet voor iedereen te verdragen, omdat deze vliezen nogal toxisch zijn.

Heb je dus problemen met de vertering, dan kan je gewoon overstappen op een andere vorm van broodvervanging.
Soufllèbrood bijvoorbeeld is juist licht verteerbaar en gemakkelijk te maken, het woord zegt het al, soufflè is luchtig. Het hoofdbestanddeel is dan ook eiwit van eieren, die heel luchtig wordt gemaakt.

Gebakken in de oven krijg je mooi hoog brood of juist in een grotere schaal dunnere plakjes.

Deze plakjes zijn gemakkelijk te verdelen en dan in te vriezen, wel met bakpapier ertussen natuurlijk, want dan plakken ze niet aan elkaar.

Je kan dat soufflèbrood ook roosteren of grillen en er tosti's van maken of je eigen club sandwich of andere lekkere sandwichjes.
Maar je kan ze ook even krokant bakken en er rondjes uit halen en deze gebruiken als 'broodje'voor je hamburgers!
Maak ze dus ruim op voorraad en laat je fantasie lekker gaan Very Happy

Maar ook de zachtere noten kunnen goed als basis gebruikt worden.
Vooral Pecannoten zijn een heel goed alternatief, ondanks dat deze vliesjes hebben....... deze vliesjes zijn niet hard en scherp, maaar worden juist zacht in je lichaam.
Je kan ze ook even roosteren en dan borstelen (harde borstel), regenachtige middagjes kan je zo goed besteden dus.

Je kan dus zelf ook Pecanmeel maken, want de noot is veel zachter, bevat veel minder eiwit en zijn ook nog eens neutraal van smaak en bevatten kerngezonde vetten Razz
Je krijgt ze nooit zo fijn gemalen als amandelen natuurlijk, maar dat hoeft ook niet, een goede keukenmachine, zoals een goede blender is daarbij een uitstekende hulp.

Je moet wel op de kwaliteit letten natuurlijk, maar in de webwinkel is een uitstekende kwaliteit verkrijgbaar voor een redelijke prijs.
Je gebruikt dan het pecanmeel als vervanger, dus je hoeft geen ander recept te nemen.

Pecan noten zijn heel neutraal van smaak en blijven wat vochtiger. Je kan voor een specifiekere smaak dus gewoon bijvoorbeeld de helft van de benodige noten vervangen door bijvoorbeeld Walnoten of hazelnoten.

Zoek je dus een goede vervanger voor amandelmeel, maak dan zelf je eigen pecanmeel, walnootmeel en hazelnootmeel.

De broden van pecanmeel zijn wel donkerder natuurlijk en de temperatuur moet je echt beter in de gaten houden. Vooral als je een hete luchtoven hebt (met vin achterin) pas dan de temperatuur goed aan.
Bij heteluchtovens stel je de oven dus lager af, bijvoorbeeld op 150 graden en niet op 175 graden. Misschien moet het brood wat langer in de oven laten dus en je moet ook vaker de breinaald gebruiken om te zien of het brood gaar is (naald blijft dan schoon!)

Zoals bij alle notenbroden kan je deze dus luchtiger maken door er bijvoorbeeld een paar eiwitten die je stijf slaat (moet blijven hangen aan de schaal) en dan voorzichtig doorspatelen.

Ook voor je muffins is pecanmeel, gemixt met ander meel van noten, een uitkomst. Je kan er gedroogde zidvruchten doordoen voor een soort krenten/rozijnenbrood of muffins.

Maar onthoudt ook dat voor alles geldt, rustig aan beginnen en goed opletten en bijhouden hoe je reageert op het notenbrood en andere SCDiet notenlekkerheden Razz

Groetjes van Paulina Very Happy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    SCDiet.nl Forum Index -> Veel gestelde vragen SCDiet Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Let op: De advertenties hieronder bevatten recepten en pillen die niet toegestaan zijn bij het SCDiet: (reclame uitzetten bij "Forum stijl")

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group